Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Şipşak Anında Hazır Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi

 

Malzemeler

Su bardağı ölçüm:250 ml

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 100 ml sıvı yağ (1 su bardağından 2 parmak eksik oluyor)
  • 1 su bardağı taze yoğurt
  • 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı yüzeyi için ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyelim)

İç harcı için;

  • 250 gram peynir

Yüzeyi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı süt (sarıyı açmak için)
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabımızın içine sırasıyla malzemeleri teker teker koyup karıştırıyoruz.
  • Tereyağımızı oda sıcaklığında küçük parçalar halinde harcımıza ilave edip 3-4 dakika bu harcımıza tereyağımızı yedireceğiz.
  • Sonra 3 buçuk su bardağı unumuzun ilk bardağını koyuyoruz ve güzelce yoğuruyoruz.
  • Sonra geri kalan unumuzu koyarak 5-6 dakika hamurumuzu sakız kıvamına getiriyoruz.
  • Elimize yapışmayan ama katı kıvamlı da olmayan bir hamur elde ediyoruz.
  • Hemen hiç beklemeden küçük bezeler yapıyoruz mandalina büyüklüğünde iç harcımızdan bir kaşık koyup ağızlarını kapatıyoruz.
  • Ağızlarının aşağıya getirilmiş bir şekilde üzerlerine biraz düzeltip tepsiye diziyoruz.
  • Tepsiye çizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüyoruz.
  • Yumurtamızın sarısının içine 1 tatlı kaşığı süt karıştırıyoruz.
  • Hem poğaçalarımız parlak olur bu şekilde hem de yumurta daha güzel sürülür.
  • Susamlarımızı da serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  • Poğaçalarımızı biraz dinlendirerek servise hazır ediyoruz.Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?