Malzemeler
Su bardağı ölçüm:250 ml
- 125 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
- 100 ml sıvı yağ (1 su bardağından 2 parmak eksik oluyor)
- 1 su bardağı taze yoğurt
- 2 adet yumurta ( 1 tanesinin sarısı yüzeyi için ayrılacak)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 3 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
İç harcı için;
- 250 gram peynir
Yüzeyi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı süt (sarıyı açmak için)
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımızın içine sırasıyla malzemeleri teker teker koyup karıştırıyoruz.
- Tereyağımızı oda sıcaklığında küçük parçalar halinde harcımıza ilave edip 3-4 dakika bu harcımıza tereyağımızı yedireceğiz.
- Sonra 3 buçuk su bardağı unumuzun ilk bardağını koyuyoruz ve güzelce yoğuruyoruz.
- Sonra geri kalan unumuzu koyarak 5-6 dakika hamurumuzu sakız kıvamına getiriyoruz.
- Elimize yapışmayan ama katı kıvamlı da olmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Hemen hiç beklemeden küçük bezeler yapıyoruz mandalina büyüklüğünde iç harcımızdan bir kaşık koyup ağızlarını kapatıyoruz.
- Ağızlarının aşağıya getirilmiş bir şekilde üzerlerine biraz düzeltip tepsiye diziyoruz.
- Tepsiye çizdiğimiz poğaçalarımızın üzerine ayırdığımız yumurtanın sarısını sürüyoruz.
- Yumurtamızın sarısının içine 1 tatlı kaşığı süt karıştırıyoruz.
- Hem poğaçalarımız parlak olur bu şekilde hem de yumurta daha güzel sürülür.
- Susamlarımızı da serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.
- Poğaçalarımızı biraz dinlendirerek servise hazır ediyoruz.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder