Malzemeler :
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı beyaz peynir
- 1 dal taze soğan
- 4-5 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- arzuya göre kaşar rendesi sucuk kapya biber
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yapılışı :
Öncelikle harcı için, bir kase içerisine 2 adet yumurta 1 fıske tuz ekleyin. Ardından tuz eriyene kadar yumurtaları çırpın. Ardından üzerine 1 çay bardağı su ekleyip çırpmaya devam edin. Daha sonra 1 su bardağı un ekleyin. Karışımda topaklanma kalmayacak şekilde çırpın. Kek harcından daha akışkan bir kıvam almasını sağlayın.
Sonrasında 1 çay kaşığı kabartma tozu veya karbonat, 1 çay kaşığı pul biber, 3 yemek kaşığı beyaz peynir, 4-5 dal doğranmış maydanoz, arzuya göre kaşar rendesi doğranmış sucuk ve kapya biber, doğranmış 1 dal taze soğan ekleyip karıştırın. Ardından yanmaz yapışmaz bir tava içerisini yağlayın. Hazırlanan harcı tava içerisine döküp yaydırın. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin. Böreğin üzeri kuruyup altı kızarana kadar her iki tarafınıda pişirin. pişen böreği dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder