Malzemeler
- 1 fincan pirinç
- 1 yemek kaşığı un
- 1 adet küçük kabak
- 1 adet küçük havuç
- 1 yemek kaşığı dereotu
- 250 gram yoğurt
Nasıl Yapılır?
- İlk önce pirinçleri bir tencere de hafif haşlıyoruz.
- Daha sonra üzerine küp küp doğradığımız havuç ve yeşil kabakları ekliyoruz.
- Biraz yumuşayana kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra yoğurdu bir kaba alıp üzerine 1 kaşık unu ekleyip çırpıyoruz.
- Pişen kabak ve pirincin suyundan yoğur. Karışımının içine 2 kepçe ekleyip tencereye hepsini birden döküyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- En son dereotu ve tuzu ilave edip bir dakika pişiriyoruz ve altını kapatıp servis ediyoruz misss.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder