Malzemeler :
- 500 gr un
- 250 ml su
- 1 adet yumurta
- 2 çay kaşığı tuz
İç dolgusu için :
- 400 gr kıyma
- Çeyrek su bardağı su
- 2 adet soğan
- Tuz, kekik, karabiber, kırmızı biber
Yapılışı :
İlk olarak iç harcı için, bir kase içerisine 400 gr kıyma, çeyrek su, 2 adet soğan, tuz, kekik, karabiber, kırmızı biber ekleyip yoğurun. Ardından böreğin hamuru için, 500 gram unu yoğurma kabı içerisine alın. Un üzerine 2 çay kaşığı tuz ekleyip ortasını çukur şeklinde açın. Bu çukur içerisine 250 ml su ve 1 adet yumurta ekleyin. Kenarlarından azar azar un ekleyerek hazırlayın. Sert kıvamlı bir hamur elde edin. Hamuru yoğurup kıvam almasını sağlayın.
Üzerini kapatıp 15 dakika beklemeye alın. Ardından dinlenen hamuru 16 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı elinizle yuvarlayın. Her bir bezeyi elinizle yuvarlayın. Her bir bezeyi tencere kapağı boyutunda açın. Açılan yufkaların birinin üzerine iç harçtan koyup elinizle yayın. Diğer yufkayı üzerine serip yanlarından kıvırarak kapatın. Tüm börekleri bu şekilde hazırlayın. Bol sıvıyağ içerisinde börekleri pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder