Malzemeler
- Panga fileto (750gr)
- 4 adet patates
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 kırmızı soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı limon suyu
- Maydanoz
Beşamel için;
- 100 gram tereyağı
- 100 gram un
- 400 ml su
Bulamak için;
- Galeta unu
- 2 adet yumurta
- Un
Nasıl Yapılır?
- Panga filetosunu bir tencerede suda 10 dakika kaynatın. 10 dakika sonra balığı süzün.
- Ayrı bir tencerede patatesleri haşlayın ve ezin.
- Soğanları 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Sarımsağı, salçayı, balığı da ekleyip karıştırın.
- Tüm baharatları, limon suyunu ve maydanozu ekleyin.
- Beşamel için; 100 gram tereyağını bir tavada eritin ve 100 gram un ekleyin ve 3 dakika kavurun. 400 gram su ekleyin ve karıştırın.
- Her şeyi bir kaba dökün ve donması için 1 saat dondurucuya veya birkaç saat buzdolabına koyun.
- Daha sonra kroketleri şekillendirip önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kroketler kızartmaya hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder