27 Kasım 2022 Pazar

Balık Kroketi Tarifi

 

Malzemeler

  • Panga fileto (750gr)
  • 4 adet patates
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 kırmızı soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Maydanoz

Beşamel için;

  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram un
  • 400 ml su

Bulamak için;

  • Galeta unu
  • 2 adet yumurta
  • Un

    Nasıl Yapılır?

  • Panga filetosunu bir tencerede suda 10 dakika kaynatın. 10 dakika sonra balığı süzün.
  • Ayrı bir tencerede patatesleri haşlayın ve ezin.
  • Soğanları 5 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavurun. Sarımsağı, salçayı, balığı da ekleyip karıştırın.
  • Tüm baharatları, limon suyunu ve maydanozu ekleyin.
  • Beşamel için; 100 gram tereyağını bir tavada eritin ve 100 gram un ekleyin ve 3 dakika kavurun. 400 gram su ekleyin ve karıştırın.
  • Her şeyi bir kaba dökün ve donması için 1 saat dondurucuya veya birkaç saat buzdolabına koyun.
  • Daha sonra kroketleri şekillendirip önce una sonra çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayın. Kroketler kızartmaya hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder