Malzemeler
Patates tabanı için:
- 4-5 adet orta boy patates
- 1 kaşık tereyağı
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
Tavuk sote için:
- 2 parça tavuk göğsü
- 2 yemek kaşık sıvı yağ
- 1 yemek kaşık domates salçası
Baharatlar
- Tuz
- Domates biber
Beşamel sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşık un
- 1,5 su bardağı süt
Üzerine:
- Kaşar peyniri
Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış patatesleri soyun.
- Üzerine tereyağı,süt,tuz ekledikten sonra patates ezici veya çatal yardımıyla ezin.
- Borcamın tabanına yayın.
- Tavukları doğrayın.
- Tencereye alın ve kendi suyunu çekene kadar pişirin. (pişmezse ilave olarak su ekleyebilirsiniz)
- Sıvı yağ ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Domates ve biberi ekleyin. Bu aşamada biraz da su ekledim.
- Baharatları ve tuzu ekledikten sonra sebzeler pişince altını kapatın.
- Patates püresinin üzerine dökün.
- Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
- Üzerine 2 kaşık unu ekleyip kavurun.
- 1,5 su bardağı sütü de ekleyin ve sürekli karıştırın.
- Beşamel sosu tavukların üzerine dökün.
- Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini dökün ve 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Herkese afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder