Beşamel Soslu Fırında Tavuk Tarifi

 

Malzemeler

Patates tabanı için:

  • 4-5 adet orta boy patates
  • 1 kaşık tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı süt

Tavuk sote için:

  • 2 parça tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşık sıvı yağ
  • 1 yemek kaşık domates salçası

Baharatlar

  • Tuz
  • Domates biber

Beşamel sosu için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşık un
  • 1,5 su bardağı süt

Üzerine:

  • Kaşar peyniri

    Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış patatesleri soyun.
  • Üzerine tereyağı,süt,tuz ekledikten sonra patates ezici veya çatal yardımıyla ezin.
  • Borcamın tabanına yayın.
  • Tavukları doğrayın.
  • Tencereye alın ve kendi suyunu çekene kadar pişirin. (pişmezse ilave olarak su ekleyebilirsiniz)
  • Sıvı yağ ve salçayı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Domates ve biberi ekleyin. Bu aşamada biraz da su ekledim.
  • Baharatları ve tuzu ekledikten sonra sebzeler pişince altını kapatın.
  • Patates püresinin üzerine dökün.
  • Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin.
  • Üzerine 2 kaşık unu ekleyip kavurun.
  • 1,5 su bardağı sütü de ekleyin ve sürekli karıştırın.
  • Beşamel sosu tavukların üzerine dökün.
  • Son olarak rendelenmiş kaşar peynirini dökün ve 200 derecelik fırında kaşarlar eriyene kadar pişirin. Herkese afiyet olsun

Yorumlar