Malzemeler
Hamur için:
- 500 gram un ( 4,5 su bardağı )
- 300 ml su ( 1,5 su bardağı )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket kuru maya veya yaş maya ( 1/2 (yarım) paket )
Karbonatlı su için:
- 2,5-3 litre su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 50 gram karbonat
Nasıl Yapılır?
- Hamuru için yoğurma kasesine unu alalım ve ortasına çukur açalım.
- Kuru mayayı ve suyun bir miktarını ekleyip çatal ile çırpalım.
- Üzerini unla kapatalım.
- Tuzu, suyun geri kalanını ve eritilmiş tereyağını ilave edip pürüzsüz olana dek yoğuralım.
- Hamurun üzerini örtelim ve yarım saat dinlenmeye alalım.
- Dinlenen hamuru 8 adet bezeye ayıralım ve toplar elde edelim.
- İlk bezeyi alalım ve 35-40 cm kadar şerit açalım ama orta kısmı bombeli kalıcak.
- İki ucu alalım ve birbirine iki burgu yapıp bombeli kısmına ucları yapıştıralım. Tüm bezeleri öyle hazırlayalım.
- Fırını önceden ısıtmaya başlayalım.
- Ocağa su dolu tencereyi alalım ve kaynatmaya bırakalım.
- Tuz ve karbonatı kaynayan suya ilave edip ilk brezeli kevgir yardımıyla suyun içerisine atalım.
- 1-2 dakika suyun içinde haşlayalım ve pişirme kağıt serili tepsiye alalım.
- Hepsi bitince fırına verelim.
- 220 derece önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 22-25 dakika arası pişecekler.
- Nar gibi kızaran brezeller hazır. Çok güzel oldular şiddetle tavsiye ediyorum. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder