Cevizli Halka Tatlı Tarifi

 

Malzemeler

Şerbet için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su

Hamuru için;

  • 1 paket margarin
  • 1 yumurta (Sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kabartma tozu
  • Un

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Su ve şekeri karıştırıp kaynadıktan 5 dk sonra altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
  • Hamuru için margarini küçük bir tavada eritiyoruz.
  • Ayrı bir kaba yoğurt,yumurta beyazı,kabartma tozu,erittiğimi margarini ekliyoruz çırpma teliyle karıştırıyoruz. İyice karışınca unu az az ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında olunca hamurumuz hazır.
  • Hamuru oklavayla açıyoruz 1 co kalınlığında sonra çay bardağıyla kesiyoruz.
  • Yağladığımız fırın tepsisine bu şekilde diziyoruz.
  • Yaptığmız hamurların üstlerine kapaklarını yapmak için yine aynı işlemi uyguluyoruz.
  • Çay bardağıyla yuvarlak kesip,ortasını da pet şişe kapağı yada o büyüklükte bir yuvarlakla delil açıp, hamurların üstlerine koyuyoruz.
  • Ortalarına ceviz yerleştirip kenarlarna yumurta sarısı sürüyoruz.
  • 180 derece fırında iyice pişene kadar bekliyoruz.
  • Çıkardığımız tatlıları beklemeden,soğumuş şerbetle buluşturuyoruz.
  • Önce kaşık yardımıyla üstlerne tek tek şerbetten pay edip kalan şerbeti tepsiyle döküyoruz. Bir süre bekleyip çektiriyoruz.
    Afiyet olşüüün.

Yorumlar