Malzemeler
Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
Hamuru için;
- 1 paket margarin
- 1 yumurta (Sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kabartma tozu
- Un
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz. Su ve şekeri karıştırıp kaynadıktan 5 dk sonra altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için margarini küçük bir tavada eritiyoruz.
- Ayrı bir kaba yoğurt,yumurta beyazı,kabartma tozu,erittiğimi margarini ekliyoruz çırpma teliyle karıştırıyoruz. İyice karışınca unu az az ekliyoruz. Kulak memesi kıvamında olunca hamurumuz hazır.
- Hamuru oklavayla açıyoruz 1 co kalınlığında sonra çay bardağıyla kesiyoruz.
- Yağladığımız fırın tepsisine bu şekilde diziyoruz.
- Yaptığmız hamurların üstlerine kapaklarını yapmak için yine aynı işlemi uyguluyoruz.
- Çay bardağıyla yuvarlak kesip,ortasını da pet şişe kapağı yada o büyüklükte bir yuvarlakla delil açıp, hamurların üstlerine koyuyoruz.
- Ortalarına ceviz yerleştirip kenarlarna yumurta sarısı sürüyoruz.
- 180 derece fırında iyice pişene kadar bekliyoruz.
- Çıkardığımız tatlıları beklemeden,soğumuş şerbetle buluşturuyoruz.
- Önce kaşık yardımıyla üstlerne tek tek şerbetten pay edip kalan şerbeti tepsiyle döküyoruz. Bir süre bekleyip çektiriyoruz.
Afiyet olşüüün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder