Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 200 gram tereyağı
- 200 gram şeker
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 350 gram un
Hamurun içine;
- Ceviz içi
- Damla çikolata
2 hamur arasına;
- 4 yemek kaşığı dolusu fındık kremasıHamurun en üstüne;
- Damla çikolata
- Böğürtlen
Süsleme için;
- Toz antep fıstığı
- Çikolata sosu
Nasıl Yapılır?
- İlk etapta 1 adet yumurta, 200 gram tereyağı ,200 gram şekeri bir kabın içerisine alıp iyicene karıştırıyoruz .
- Daha sonra üzerine vanilya ,kabartma tozu ve unumuzu ekliyoruz .
- Hamurumuzu yoğurmaya devam ediyoruz .
- Yoğurduğumuz hamurun üzerine ceviz içi ve damla çikolatamızı ekleyip hamurumuzu 1-2 daha yoğurduktan sonra hamurların biri diğerinden büyük olacak şekilde ayırıyoruz .
- Yağlamış olduğumuz kelepçeli kalıbımıza büyük olanı kenarlarına yayarak yerleştiriyoruz.
- Üzerine sürülebilir fındık kremamızı 4 yemek kaşığı dolusu ekleyip üzerine kalan hamurumuzu merdane yardımı ile açıp ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika boyunca pişiriyoruz.
- Fırından çıkardıktan sonra üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatayı süsleyip toz antep fıstığı serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder