25 Kasım 2022 Cuma

Fındıklı Tarçınlı Şekerpare Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta (1 tanesinin beyazı içine sarısı üzerine ayrılacak)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti 10 dk kaynatalım ve ılıtalım.
  • Hamur için bi kaba sıvı yağ, oda ısısında bekletilmek tereyağı ve yumurtaları ekleyip karıştıralım.
  • Üzerine pudra şekerini irmiği,ekleyelim ve güzelce çırpalım.
  • Ardından un,kabartma tozu, vanilini ekleyip kulak memesi kıvamında yoğuralım.
  • Daha sonra şekil vermek için elimize ceviz büyüklüğünde parça alalım ve şekil verelim.
  • Şekil vermek için elimize aldığımız hamuru uzun yassı olacak şekilde düzeltelim ve uçlarını sivrileştirelim.
  • Yağlanmış fırın kabına sırasıyla dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atalım.
  • 180°lik fırında 25 dk pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız şeker parelerin üzerine ılık şerbeti dökelim ve çekmesi için 2 saat bekleyelim.
  • Sıcak sıcak şekerpareleri asla almayalım ki kırılmasınlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder