Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı irmik
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un
- 2 adet yumurta (1 tanesinin beyazı içine sarısı üzerine ayrılacak)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti 10 dk kaynatalım ve ılıtalım.
- Hamur için bi kaba sıvı yağ, oda ısısında bekletilmek tereyağı ve yumurtaları ekleyip karıştıralım.
- Üzerine pudra şekerini irmiği,ekleyelim ve güzelce çırpalım.
- Ardından un,kabartma tozu, vanilini ekleyip kulak memesi kıvamında yoğuralım.
- Daha sonra şekil vermek için elimize ceviz büyüklüğünde parça alalım ve şekil verelim.
- Şekil vermek için elimize aldığımız hamuru uzun yassı olacak şekilde düzeltelim ve uçlarını sivrileştirelim.
- Yağlanmış fırın kabına sırasıyla dizelim.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizikler atalım.
- 180°lik fırında 25 dk pişirelim.
- Fırından çıkardığımız şeker parelerin üzerine ılık şerbeti dökelim ve çekmesi için 2 saat bekleyelim.
Sıcak sıcak şekerpareleri asla almayalım ki kırılmasınlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder