Fırın Kağıdında Sebzeli Tavuk Göğsü Tarifi

 

Malzemeler

  • 400 gram tavuk göğüs eti
  • 2 adet patates
  • 2 adet  sivri biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Çeyrek dilim limon suyu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz tepeli
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı  kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

2 adet fırın kağıdı 

Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğsünü yıkayıp istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
  2. Diğer sebzeleri de aynı boyutta doğrayıp sarmısakla birlikte hepsini aynı kabın içersine alalım.
  3. Üzerine sıvı yağ salçayı tuzu baharatları yoğurt ve limon suyunu ilave edip karıştıralım.
  4. Hepsini karıştırdıktan sonra vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat kadar bekletip pişirebilirsiniz.
  5. Fırın kağıdının üzerine hazırladığımız malzemenin yarısını koyup katlayıp kenarlarını büzelim.
  6. Diğer yarısınıda öbür fırın kağıdına koyup aynı şekilde katlayalım.
  7. Geniş bir çelik yada teflon tavaya yerleştirelim ve kapağını kapatıp ocağa alalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  8. Sık sık açmayalım kapağını hem geç pişer hem sulanmaz yemek pişdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Yorumlar