Malzemeler
- 400 gram tavuk göğüs eti
- 2 adet patates
- 2 adet sivri biber
- 6 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Çeyrek dilim limon suyu
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz tepeli
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
2 adet fırın kağıdı
Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü yıkayıp istediğimiz büyüklükte doğrayalım.
- Diğer sebzeleri de aynı boyutta doğrayıp sarmısakla birlikte hepsini aynı kabın içersine alalım.
- Üzerine sıvı yağ salçayı tuzu baharatları yoğurt ve limon suyunu ilave edip karıştıralım.
- Hepsini karıştırdıktan sonra vaktiniz varsa buzdolabında 1 saat kadar bekletip pişirebilirsiniz.
- Fırın kağıdının üzerine hazırladığımız malzemenin yarısını koyup katlayıp kenarlarını büzelim.
- Diğer yarısınıda öbür fırın kağıdına koyup aynı şekilde katlayalım.
- Geniş bir çelik yada teflon tavaya yerleştirelim ve kapağını kapatıp ocağa alalım ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Sık sık açmayalım kapağını hem geç pişer hem sulanmaz yemek pişdikten sonra sıcak olarak servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder