Malzemeler
- 350-400 gram tavuk göğsü
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 paket buzluktan çıkarılmış bezelye veya garnitür
- 250 ml sebze suyu (1 tatlı kaşığı sebze çesnisi ekledim suya)
- 200 ml krema
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 çay bardağı süt (1 tatlı kaşığı nişasta eklenir ve karıştırılır)
- Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- Soğanı ince doğrayın, tavuğu yemeklik parçalar halinde kesin.
- Uygun bir tavada yag ısıtılır ve tavukları 5-6 dakika sotelenir.
- Soğan ekleyip, sotelemeye devam edilir.
- Önceden haşlanmış bezelye eklenir ve karıştırılır.
- Sonra sebze suyu, krema, hardal ve salçayı ekleyip, karıştırıp kaynamaya bırakın.
- Tuz ve baharatlar eklenir.
- Süt ve nişasta karışımını ekleyin ve 5 dakika pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder