Hardal Soslu Bezelyeli Tavuk Sote Tarifi

 

Malzemeler

  • 350-400 gram tavuk göğsü
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 paket buzluktan çıkarılmış bezelye veya garnitür
  • 250 ml sebze suyu (1 tatlı kaşığı sebze çesnisi ekledim suya)
  • 200 ml krema
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 çay bardağı süt (1 tatlı kaşığı nişasta eklenir ve karıştırılır)
  • Tuz ve karabiber

    Nasıl Yapılır?

  • Soğanı ince doğrayın, tavuğu yemeklik parçalar halinde kesin.
  • Uygun bir tavada yag ısıtılır ve tavukları 5-6 dakika sotelenir.
  • Soğan ekleyip, sotelemeye devam edilir.
  • Önceden haşlanmış bezelye eklenir ve karıştırılır.
  • Sonra sebze suyu, krema, hardal ve salçayı ekleyip, karıştırıp kaynamaya bırakın.
  • Tuz ve baharatlar eklenir.
  • Süt ve nişasta karışımını ekleyin ve 5 dakika pişirin. Afiyet olsun.

Yorumlar