Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Karadutlu Mini Cheesecake Tarifi

 

Malzemeler

  • 12 adet muffin kağıdı

Tabanı için;

  • 1 paket burçak bisküvi
  • 2 yemek kaşığı tereyağ (dolu dolu)
  • 2 yemek kaşığı süt

Dolgusu için;

  • 375 gram labne peyniri
  • 120 ml krema
  • 1/2 (yarım) su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta (tepeleme)
  • 1 paket vanilin
  • 1 adet limon kabuğunun rendesi
  • Sosu için;

    • 1 çay bardağı karadut özü
    • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su
    • 2 yemek kaşığı toz şeker
    • Birkaç damla limon suyu
    • 1,5 yemek kaşığı nişasta
    • 1/4 (çeyrek) çay bardağı su (nişastayı açmak için)

      Nasıl Yapılır?

    • Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Tereyağını ocağa alarak kaynatmadan eritin. Burçak bisküvileri un haline gelene kadar doğrayıcıdan geçirin. Kaseye aldığınız bisküvilere erimiş tereyağı ve sütü ekleyerek karıştırın.
    • Ben tarifte 12 gözlü muffin kalıbımı kullanıyorum. Kalıbın tabanına kağıtları yerleştirin. Bisküviyi eşit bir şekilde dağıtın. Üzerlerine çay bardağı ile bastırdıktan sonra 10 dakika buzdolabına kaldırın.
    • Fırını 160°de ısınmaya açın.
    • Bir kapta labne peyniri ve şekeri çırpıcı ile çırpın. Kremayı ekleyip çırpın. Elenmiş nişasta, vanilin ve unu ekleyerek çırpmaya devam edin. Yumurtayı ekleyin ve çırpın. Son olarak limon kabuğunu ekleyerek karıştırın.
    • Dolaptan çıkardığınız tabanların üzerine dolguyu paylaştırın. Isınmış fırında 20 dakika kadar pişirin. Pişirirken fırının tabanına veya tepsinin içerisine ısıya dayanıklı bir kapta su koyun.
    • Sallanmıyorsa cheesecake pişmiş demektir. Fırının kapağını aralayıp 15 dakika bekletin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığına gelmesi için kenara alın.
    • Sosu için; küçük bir tencereye karadut özü, şeker, su ve limon suyunu alın. Ocakta şeker eriyene kadar karıştırın. Bir kasede nişastayı su ile açın.
    • Sosun içerisine karıştırarak yavaşça ekleyin. Sos kaynayıp koyulaşınca ocaktan alın. İlk sıcağı çıktıktan sonra cheesecakelerin üzerine paylaştırın.
    • Ardından buzdolabına alarak en az 5-6 saat, mümkünse 1 gece bekletin. Ben servis ederken üzerlerine kırık badem serpiştirdim. Afiyet olsun.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?