Malzemeler
- 250 gram makarna (Yarım paket)
- 250-300 gram tavuk göğsü (1 adet)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6-7 adet mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 200 ml krema (1 paket)
- 500 ml su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
- Yeşil soğan
Nasıl Yapılır?
- Tencerede yağı kızdırın ve tavukları kavurmaya başlayın.
- Tavukların rengi dönünce soğanı,sarımsağı ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
- Mantarı da ekleyip biraz daha kavurun.
- Daha sonra makarnayı ekleyin.
- Krema,su ve baharatları da ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatın.
- Makarnalar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 10 dk)
- Arada kapağını açıp karıştırabilirsiniz.
- En son kaşar peyniri ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Afiyet olsun😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder