25 Kasım 2022 Cuma

Kremalı Tavuklu Tek Tencerede Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • 250 gram makarna (Yarım paket)
  • 250-300 gram tavuk göğsü (1 adet)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6-7 adet mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 200 ml krema (1 paket)
  • 500 ml su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 avuç rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yeşil soğan

    Nasıl Yapılır?

  • Tencerede yağı kızdırın ve tavukları kavurmaya başlayın.
  • Tavukların rengi dönünce soğanı,sarımsağı ve salçayı ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Mantarı da ekleyip biraz daha kavurun.
  • Daha sonra makarnayı ekleyin.
  • Krema,su ve baharatları da ekleyip kaynamaya başlayınca altını kısıp kapağını kapatın.
  • Makarnalar yumuşayana kadar pişirin (yaklaşık 10 dk)
  • Arada kapağını açıp karıştırabilirsiniz.
  • En son kaşar peyniri ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Afiyet olsun😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder