Malzemeler
- Yarım karnabahar
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 lt sıcak su
- 2 yemek kaşık köftelik bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle karnabaharları derin bir kapta güzelce yıkıyoruz.
- Ardından karnabaharı parçalara ayırıp temizliyoruz.
- Daha sonra tencerede haşlıyoruz.
- Haşlanan karnabaharları süzüp bir kenarda bekletiyoruz.
- Bir tencereye sıvı yağı tereyağını ve un koyup kavuruyoruz.
- Kavrulan unun üzerine salçayı ilave edip karıştırıyoruz.
- Daha sonra karnabaharları ilave ediyoruz.
- Son olarak sıcak suyunuda ekleyip tuz ilave edip karıştırıyoruz.
- Bir süre kaynattıktan sonra blanderdan geçirin.
- Ocaktayken haşlanmış bulguru ilave ediyoruz.
- Bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Çorbamız hazır dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
Not: unu çok kavurup yakmayınız aksi taktirde yanık kokabilir çorbanız. Suyu az olursa artıra bilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder