25 Kasım 2022 Cuma

Kış Aylarında İçinizi Isıtacak Bir Çorba Salçalı Karnabahar Çorbası Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım karnabahar
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 lt sıcak su
  • 2 yemek kaşık köftelik bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle karnabaharları derin bir kapta güzelce yıkıyoruz.
  • Ardından karnabaharı parçalara ayırıp temizliyoruz.
  • Daha sonra tencerede haşlıyoruz.
  • Haşlanan karnabaharları süzüp bir kenarda bekletiyoruz.
  • Bir tencereye sıvı yağı tereyağını ve un koyup kavuruyoruz.
  • Kavrulan unun üzerine salçayı ilave edip karıştırıyoruz.
  • Daha sonra karnabaharları ilave ediyoruz.
  • Son olarak sıcak suyunuda ekleyip tuz ilave edip karıştırıyoruz.
  • Bir süre kaynattıktan sonra blanderdan geçirin.
  • Ocaktayken haşlanmış bulguru ilave ediyoruz.
  • Bir taşım kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.
  • Çorbamız hazır dilediğiniz gibi servis yapabilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
  • Not: unu çok kavurup yakmayınız aksi taktirde yanık kokabilir çorbanız. Suyu az olursa artıra bilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder