Lokmalık Tuzlu Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin oda sıcaklığında
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 3 su bardağı + 1 yemek kaşık (Yine de kontrollü koyun)

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir kaba un hariç bütün malzemeleri alıyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
  • Streç filme sarıp 10 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
  • Hamurumuzdan parçalar alıp rulo şeklinde uzunlamasına yuvarlyoruz.
  • Üzerini çatal ile çizgiler yapıyoruz.
  • Lokmalık şekilde kesip yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun

Yorumlar