Malzemeler
- 125 gram tereyağ yada margarin oda sıcaklığında
- 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı + 1 yemek kaşık (Yine de kontrollü koyun)
Nasıl Yapılır?
- Uygun bir kaba un hariç bütün malzemeleri alıyoruz, güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ilave ederek karıştırıyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
- Streç filme sarıp 10 dakika buzdolabında bekletiyoruz.
- Hamurumuzdan parçalar alıp rulo şeklinde uzunlamasına yuvarlyoruz.
- Üzerini çatal ile çizgiler yapıyoruz.
- Lokmalık şekilde kesip yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam çörek otu serpiyoruz.
- 170 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dk kontrollü bir şekilde pişiriyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder