Malzemeler
- 2 büyük milföy
- 1 paket muzlu puding
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım paket krem şanti
- Yarım paket çikolata sosu
1 su bardağı da sos için
- 2 tane muz
Nasıl Yapılır?
- 2 tane bütün milföyleri küçük küçük parçalara bölün ve fırına verin kizirana kadar pişsin. Milföye hiç bir uygulama yapmıyoruz sadece güzel kızarsin.
- O kızarırken bizde puding ki yapalım.Benim kullandığım bim in muzlu pudingki arkasında 3, buçuk su bardağı süt yazıyordu ben köyü kıvamlı olması için 2 buçuk su bardağı süt kullandım ve pudingki yaptım ayrı bı karıştırma kabına aldım ve soğumaya bıraktım.
- Üstünü sirtecle kapattim ki kabuk tutmasın çok çabuk soğudu ve arada sürekli karıştırdım.
- Puding tamamen soğudunda içine yarım paket krem şanti yi ekelyip iyice çırptim. Biraz da onunla beraber dolabda dinlendirdim.
- Soğuyan pudingli kremayi son bir kez daha karıştırdim.
- Milföyleri iyice kızarınca çıkarın. Yapacağınız kuplari hazırlayın.
- Şimdi sırası ile biraz pudingli kremadan az alt kısmı dökün daha sonra 2 yada 3 tane küçük milföyleri elinizle ufalayın kupların içine bütün kuplara yaptıktan sonra 2 tane muzu da eşit bir şekilde paylaştırın.
- En son üstlerine pudingli kremadan dökün.Bu kadar kolay aslında.
- Benim yarım paket çikolata sosum vardı ben onu 1 su bardağı süt ile pişirdim ve üstlerine döktüm.
- Biraz farklı ve uydurma tatlı gibi oldu ama tati efsane oldu.
- Puding ve krem şanti birleşince ayrı bi güzel oldu.
- Milföy ve hepsi birleşince efsane bir tatlı çıktı hem paylaşmak hemde kaydetmek istedim.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder