27 Kasım 2022 Pazar

Salça Soslu Fırın Palamut Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 tane büyük palamut

Sosu için;

  • 1/2 (yarım) diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Tuz
  • Zeytinyağı

Diğer malzemeler arzu ettiğiniz miktarda;

  • Kuru soğan
  • Patates

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle balığı temizleyip tuzladım. Sosu için genişçe bir kaba baharatlar, ezilmiş sarımsak, biber salçası,zeytinyağı,2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip,3 yemek kaşığı su ilavesi ile salça açılana kadar karıştırdım.
  • Hazır olan sosu balığın üzerine döküp elimle hafifçe ovalayarak balığın her tarafını sosa buladım. Ağzını kapatıp 1 saat kadar dinlendirdim.
  • Fırın kabına yağlı kağıt serip soslanan balıkları dizdim.
  • Aralarına patates ve soğan dilimlerini yerleştirdim (patates ve soğanı balığın sosuyla harmanlayabilirsiniz.
  • 180/200 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder