Malzemeler
- 1 tane büyük palamut
Sosu için;
- 1/2 (yarım) diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Tuz
- Zeytinyağı
Diğer malzemeler arzu ettiğiniz miktarda;
- Kuru soğan
- Patates
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle balığı temizleyip tuzladım. Sosu için genişçe bir kaba baharatlar, ezilmiş sarımsak, biber salçası,zeytinyağı,2 yemek kaşığı limon suyu ekleyip,3 yemek kaşığı su ilavesi ile salça açılana kadar karıştırdım.
- Hazır olan sosu balığın üzerine döküp elimle hafifçe ovalayarak balığın her tarafını sosa buladım. Ağzını kapatıp 1 saat kadar dinlendirdim.
- Fırın kabına yağlı kağıt serip soslanan balıkları dizdim.
- Aralarına patates ve soğan dilimlerini yerleştirdim (patates ve soğanı balığın sosuyla harmanlayabilirsiniz.
- 180/200 dereceli önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirdim. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder