Yoğurtlu Krep Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı su (200 ml)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı un

Pişirmek için;

  • Sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Yoğurtlu krep tarifi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yoğurt ve suyu alarak çırpalım.
  • Üzerine unu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Daha sonra yumurta ve tuzu ekleyerek tekrardan çırpalım.
  • Hamurumuz hazır olduktan sonra krep tavasına çok sıvı yağ alalım ve ısıtalım.
  • Hamurdan 1 kepçe kadar tavaya dökelim, tavayı sağa sola çevirerek eşir bir şekilde yayalım.
  • Tavaya döktüğümüz hamur suyunu çekip alt yüzeyi piştiğinde krebimizi ters çevirelim.
  • Her iki yüzeyi de güzelce pişen krebimizi tavadan alalım. Tüm harç bitene kadar aynı şekilde pişirelim. Ben bu boyutlarda 6 veya 7 tane krep elde ettim. Siz kişi sayınıza göre malzemeleri arttırabilirsiniz.
  • Tüm harcı pişirip servis tabağına aldıktan sonra yoğurtlu kreplerimiz servise hazır. Afiyet olsun!

Yorumlar