Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı su (200 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı un
Pişirmek için;
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Yoğurtlu krep tarifi için öncelikle uygun bir karıştırma kabına yoğurt ve suyu alarak çırpalım.
- Üzerine unu ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Daha sonra yumurta ve tuzu ekleyerek tekrardan çırpalım.
- Hamurumuz hazır olduktan sonra krep tavasına çok sıvı yağ alalım ve ısıtalım.
- Hamurdan 1 kepçe kadar tavaya dökelim, tavayı sağa sola çevirerek eşir bir şekilde yayalım.
- Tavaya döktüğümüz hamur suyunu çekip alt yüzeyi piştiğinde krebimizi ters çevirelim.
- Her iki yüzeyi de güzelce pişen krebimizi tavadan alalım. Tüm harç bitene kadar aynı şekilde pişirelim. Ben bu boyutlarda 6 veya 7 tane krep elde ettim. Siz kişi sayınıza göre malzemeleri arttırabilirsiniz.
- Tüm harcı pişirip servis tabağına aldıktan sonra yoğurtlu kreplerimiz servise hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder