15 Aralık 2022 Perşembe

10 Dakikada Çıtır Çıtır Haşhaşlı Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet günlük yufka
  • 250 gram haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam

    Nasıl Yapılır?

  • Haşhaş ve sıvı yağ genişçe bir kaseye alınarak karıştırılıp sürülebilir kıvama getirilir.
  • Bir adet yufka tezgaha alınıp üzerine haşhaşın yarısı her yerine gelecek şekilde kaşıkla dökülüp elimizle hiç boş yer kalmayacak şekilde haşhaş yufkanın her yerine sürülür.
  • Diğer yufka da aynı şekilde üzerine serilip, kalan haşhaşı her yerine gelecek şekilde sürülür.
  • Rulet ile üçgen şekillerde kesilip, geniş kısımdan rulo şekilde sarılır.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, yumurta sarısı ve susam serpilir.
  • 200 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirilip servis edilir.
  • Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder