Malzemeler
- 2 adet günlük yufka
- 250 gram haşhaş ezmesi
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
Nasıl Yapılır?
- Haşhaş ve sıvı yağ genişçe bir kaseye alınarak karıştırılıp sürülebilir kıvama getirilir.
- Bir adet yufka tezgaha alınıp üzerine haşhaşın yarısı her yerine gelecek şekilde kaşıkla dökülüp elimizle hiç boş yer kalmayacak şekilde haşhaş yufkanın her yerine sürülür.
- Diğer yufka da aynı şekilde üzerine serilip, kalan haşhaşı her yerine gelecek şekilde sürülür.
- Rulet ile üçgen şekillerde kesilip, geniş kısımdan rulo şekilde sarılır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilip, yumurta sarısı ve susam serpilir.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında kontrollü pişirilip servis edilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder