Fırında Yoğurt Mayalama Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 litre süt
  • 3 yemek kaşığı ev yoğurdu

    Nasıl Yapılır?

  • 3 litre süt ocağa koyulur, ocağın altı açılır serçe parmağımızla sütün ılıklığı kontrol edilir. (içimizden 7 ye sayana kadar parmağımız sıcaklığı hissedince tamamdır)
  • 3 yemek kaşığı yoğurt bir kâseye alınır. Üzerine ısıtılan sütten alınır ılıştırılarak karıştırılır. Altını kapattığımız süte yavaş yavaş karıştırarak boşaltılır.
  • Yaklaşık 2-3 dk 75 derecede önceden ısıtıp kapattığımız fırına yerleştirilir. Yaklaşık 5-6 saat fırının kapağını açmadan mayalanmaya bırakılır.
  • Süre sonunda ağızları açık bir şekilde (kapak kapatmadan) buzdolabına kaldırılır. En az 12 saat bu şekilde kalması gerekli. Sonrasında afiyetle tüketilir. Denemenizi tavsiye ederim 

Yorumlar