Malzemeler
- 3 litre süt
- 3 yemek kaşığı ev yoğurdu
Nasıl Yapılır?
- 3 litre süt ocağa koyulur, ocağın altı açılır serçe parmağımızla sütün ılıklığı kontrol edilir. (içimizden 7 ye sayana kadar parmağımız sıcaklığı hissedince tamamdır)
- 3 yemek kaşığı yoğurt bir kâseye alınır. Üzerine ısıtılan sütten alınır ılıştırılarak karıştırılır. Altını kapattığımız süte yavaş yavaş karıştırarak boşaltılır.
- Yaklaşık 2-3 dk 75 derecede önceden ısıtıp kapattığımız fırına yerleştirilir. Yaklaşık 5-6 saat fırının kapağını açmadan mayalanmaya bırakılır.
- Süre sonunda ağızları açık bir şekilde (kapak kapatmadan) buzdolabına kaldırılır. En az 12 saat bu şekilde kalması gerekli. Sonrasında afiyetle tüketilir. Denemenizi tavsiye ederim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder