13 Aralık 2022 Salı

İşkembe Çorbası (Lokanta Usulü) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 kilo işkembe (ben kuzu kullandım aldığım kasaba küçük çorbalık doğrattım)
  • 2 litre su

Terbiyesi için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı un
  • Yarım limon
  • 1 su bardağı su

Pişirme için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 5 yada 6 diş sarımsak
  • 5 kaşık sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak işkembeleri düdüklü tencere 45 dakika haşladım.
  • Bir tencere içine 5 kaşık sıvı yağı ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum. Üzerine haşlamış olduğum işkembelerin suyunu döktüm.
  • Kaynamaya başlayınca ayrı bir yerde un, su, yumurta, limon, yoğurttan yaptığım terbiyeyi yavaş yavaş içine ekledim. Burada yavaş yavaş ekleyip aynı anda hızlıca karıştırınki terbiyesi kesilmesin.
  • Biraz kaynadıktan sonra içibe işkembeleri attım sarımsak ve sirke ekleyip 5 dk daha kaynattım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder