Malzemeler
- 1 kilo işkembe (ben kuzu kullandım aldığım kasaba küçük çorbalık doğrattım)
- 2 litre su
Terbiyesi için;
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı un
- Yarım limon
- 1 su bardağı su
Pişirme için;
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sirke
- 5 yada 6 diş sarımsak
- 5 kaşık sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- İlk olarak işkembeleri düdüklü tencere 45 dakika haşladım.
- Bir tencere içine 5 kaşık sıvı yağı ve 2 yemek kaşığı unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurdum. Üzerine haşlamış olduğum işkembelerin suyunu döktüm.
- Kaynamaya başlayınca ayrı bir yerde un, su, yumurta, limon, yoğurttan yaptığım terbiyeyi yavaş yavaş içine ekledim. Burada yavaş yavaş ekleyip aynı anda hızlıca karıştırınki terbiyesi kesilmesin.
- Biraz kaynadıktan sonra içibe işkembeleri attım sarımsak ve sirke ekleyip 5 dk daha kaynattım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder