Kabarmalara Doyamayan Açma Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta sarısı üzerine
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant kuru maya
  • Aldığı kadar un
  • Yarım paket oda sıcaklığında margarin

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle derin bir kabın içine suyu sütü koyalım mayayı ve şekeri ekleyelim karıştıralım.
  • Daha sonra sıvı yağı, tuzu, yumurta beyazlarını ekleyelim karıştıralım, sonra yavaş yavaş unu ekleyerek yoğuralım yumuşak bir hamur yapalım, mayalanmaya bırakalım.
  • Hamur mayalandıktan sonra küçük parçalar koparalım, bezeler yapalım, üzerine sıvı yağ sürelim 15 dk bekletelim.
  • Daha sonra her bezenin üzerine yumuşamış margarinden koyalım sonra elimizle bastırarak pasta tabağı büyüklüğünde açalım rulo yapalım bir 10 dk falan bekletelim.
  • Daha sonra rulo şeklindeki hamurları yuvarlayıp uçlarını birleştirelim fotoğraflarda var şekli.
  • Hazırladığımız açmaları tepsilere dizelim üzerlerine yumurta sarısı sürelim fırını 2 – 3 dk çalıştırıp kapatalım tepsileri fırına sürelim 15 dk bekletelim.
  • Daha sonra fırını yeniden çalıştırıp açmalarımızı pişirelim açmalarımız servise hazırdır afiyet olsun şimdiden 

Yorumlar