29 Ocak 2023 Pazar

Artık hazır almaya son orjinal sade lokum (Uzadıkça uzayan bir tarif) Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 su bardağı toz şeker (200 ml.)
  • 1.5 çorba kaşığı limon suyu
  • 100 gram nişasta
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 gram krem tartar
  • 1 tatlı kaşığı badem yağı

Bulamak için

  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle toz şekeri ve suyu tencereye alalım.
  • Sonra şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatalım.
  • Ardından limon suyunu ekleyelim.
  • Daha sonra hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edelim.
  • Ve üzerinde biriken köpüğünü alalım.
  • Ardından nişasta ve suyu bir kâsede çırpalım. Sonra kaynayan suya azar azar ve karıştırarak ekleyelim.
  • Daha sonra krem tartarı ekleyelim macun kıvamına gelinceye kadar kaynatalım.
  • Ve yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayalım.
  • Ardından pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakalım.
  • Sonra düz bir zemine pudra şekerini ve nişastayı karıştırıp yayalım. Üzerine tepsiyi ters çevirerek soğuyan lokumu alalım.
  • Daha sonra mutfak makasını badem yağı ile yağlayalım.
  • Ve lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde keselim.
  • Ardından şeritleri pudra şekerine iyice bulayıp küp küp keselim.
  • Hazırladığınız lokumları tekrar pudra şekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder