Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Artık hazır almaya son orjinal sade lokum (Uzadıkça uzayan bir tarif) Tarifi

 

Malzemeler

  • 5 su bardağı toz şeker (200 ml.)
  • 1.5 çorba kaşığı limon suyu
  • 100 gram nişasta
  • 1 kahve fincanı su
  • 2 gram krem tartar
  • 1 tatlı kaşığı badem yağı

Bulamak için

  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 su bardağı pudra şeker

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle toz şekeri ve suyu tencereye alalım.
  • Sonra şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatalım.
  • Ardından limon suyunu ekleyelim.
  • Daha sonra hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edelim.
  • Ve üzerinde biriken köpüğünü alalım.
  • Ardından nişasta ve suyu bir kâsede çırpalım. Sonra kaynayan suya azar azar ve karıştırarak ekleyelim.
  • Daha sonra krem tartarı ekleyelim macun kıvamına gelinceye kadar kaynatalım.
  • Ve yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayalım.
  • Ardından pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakalım.
  • Sonra düz bir zemine pudra şekerini ve nişastayı karıştırıp yayalım. Üzerine tepsiyi ters çevirerek soğuyan lokumu alalım.
  • Daha sonra mutfak makasını badem yağı ile yağlayalım.
  • Ve lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde keselim.
  • Ardından şeritleri pudra şekerine iyice bulayıp küp küp keselim.
  • Hazırladığınız lokumları tekrar pudra şekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?