Malzemeler
- 5 su bardağı toz şeker (200 ml.)
- 1.5 çorba kaşığı limon suyu
- 100 gram nişasta
- 1 kahve fincanı su
- 2 gram krem tartar
- 1 tatlı kaşığı badem yağı
Bulamak için
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şeker
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle toz şekeri ve suyu tencereye alalım.
- Sonra şeker eriyinceye kadar orta ateşte kaynatalım.
- Ardından limon suyunu ekleyelim.
- Daha sonra hafifçe koyulaşıncaya kadar kaynatmaya devam edelim.
- Ve üzerinde biriken köpüğünü alalım.
- Ardından nişasta ve suyu bir kâsede çırpalım. Sonra kaynayan suya azar azar ve karıştırarak ekleyelim.
- Daha sonra krem tartarı ekleyelim macun kıvamına gelinceye kadar kaynatalım.
- Ve yüksek kenarlı bir tepsiyi badem yağıyla yağlayalım.
- Ardından pelte halindeki lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakalım.
- Sonra düz bir zemine pudra şekerini ve nişastayı karıştırıp yayalım. Üzerine tepsiyi ters çevirerek soğuyan lokumu alalım.
- Daha sonra mutfak makasını badem yağı ile yağlayalım.
- Ve lokumu iki parmak kalınlığında şeritler halinde keselim.
- Ardından şeritleri pudra şekerine iyice bulayıp küp küp keselim.
- Hazırladığınız lokumları tekrar pudra şekerine bulayıp bir kavanozda muhafaza edebilirsiniz. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder