Malzemeler
- 3 tane orta veya küçük boy ayva
- 9 yemek kaşığı şeker ( her bir ayva dilimi için 1.5 yemek kaşığı şeker )
- 1 su bardağı su
- Ayva kabukları ve çekirdekleri
Fırın torbası
Nasıl Yapılır?
- Küçük bir kabının içine limonlu su yapalım ayvaları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini ve kabuğu soyalım.
- Kabukları soyulan ayvaları limonlu suya koyalım kararmamaları için. Ayvanın kabuklarını ve içindeki çekirdekleri çıkaralım bir kenara koyalım.
- Ayvaları tek tek alıp göbek kısımlarına 1. 5 yemek kaşığı şekerleri koyup fırın torbasının içine yerleştirelim. Hepsi için aynı şeyi yapıp fırın torbasına yerleştirelim.
- Ayva kabuklarını ve çekirdeklerini içine koyalım bir bardak suyu da içine koyup torbanın ağzını kapatalım.
- Üzerine kürdan ile7-8 tane delik açalım.
- Airfrayerde 160 derecede 25 dakika pişirelim. Sonra 195 derecede 30 dakika pişirelim.
- Torbadan çıkardığımız ayvaların göbek kısımlarına ceviz, fındık, çilek reçeli, vişne reçeli ya da beğendiğiniz herhangi bir şeyi koyabilirsiniz soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder