Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1.5 su bardağı un
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Muhallebisi için;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Çikolata sosu için;
- 1 paket hazır çikolata sosu (Pakette yazıldığı gibi pişirin)
Nasıl Yapılır?
- Yumurta şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağı ilave edip çırpalım.
- Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım yağladığımız borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
- Kürdan testi yapıp fırından çıkaralım ve ilk sıcaklığı çıkınca kürdanla her yerinden delikler yapalım.
- Ilıyan kekin üzerine sütü her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Muhallebi için.Tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye alıp koyulaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
- Tereyağını ve vanilyayı ilave edip ocaktan alalım ve tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
- Çikolata sosunu pakette yazıldığı gibi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
- Soğuyan kekimizin üzerine muhallebimizi dökelim 10 dakika buzdolabında dinlendirelim.
- Ardından hazırladığımız çikolata sosunu.
- Her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Hazırladığımız tatlımızı buzdolabına koyalım ve 5-6 saat dinlenmeye bırakalım,tercihen bir gece öncesinden yapılırsa daha lezzetli olur.
Dinlenen tatlımızı dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder