Çikolata Şelalesi Tarifi

 

Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya

Keki ıslatmak için;

  • 1 su bardağı süt

Muhallebisi için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Çikolata sosu için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu (Pakette yazıldığı gibi pişirin)

    Nasıl Yapılır?

  • Yumurta şeker ve vanilyayı krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Süt ve sıvı yağı ilave edip çırpalım.
  • Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım yağladığımız borcama dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirelim.
  • Kürdan testi yapıp fırından çıkaralım ve ilk sıcaklığı çıkınca kürdanla her yerinden delikler yapalım.
  • Ilıyan kekin üzerine sütü her yerine gelecek şekilde dökelim.
  • Muhallebi için.Tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye alıp koyulaşıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  • Tereyağını ve vanilyayı ilave edip ocaktan alalım ve tereyağ eriyene kadar karıştıralım.
  • Çikolata sosunu pakette yazıldığı gibi hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
  • Soğuyan kekimizin üzerine muhallebimizi dökelim 10 dakika buzdolabında dinlendirelim.
  • Ardından hazırladığımız çikolata sosunu.
  • Her yerine gelecek şekilde dökelim.
  • Hazırladığımız tatlımızı buzdolabına koyalım ve 5-6 saat dinlenmeye bırakalım,tercihen bir gece öncesinden yapılırsa daha lezzetli olur.
  • Dinlenen tatlımızı dilimleyip dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.

    Afiyet olsun ❤️.

Yorumlar