Malzemeler
Hamuru için
- 1.5 su bardağı köftelik ince bulgur
- 2.5 su bardağı sıcağa yakın su
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı irmik
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
Haşlama yapmak için
- 1.5 litre su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Sosu için
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Pulbiber
- İnce kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- Köftelik bulguru ve irmiği sıcağa yakın suyla ıslatalım.
- Üzerini kapatıp 20 dakika bekleyelim.
- Üzerine yumurta salça un ve tuzu ilave edip 5 dakika yoğuralım. Macun gibi yumuşak bir kıvam olmalı. Kıvamına göre gerekirse ılık su ekleyebilirsiniz.
- Yanımıza bir kase ılık su alalım.
- Hamurdan küçük bilye kadar parçalar koparıp yuvarlayıp küçük parmağımızla ortasına bastırıp oyuk şekli verelim.
- Genişçe az unladığımız bir tepsiye dizelim.
- Tamamı bittiğinde geniş bir tencerede su kaynatalım.
- İçerisine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı limon tuzu ilave edelim.
- Köfteleri suya atalım. 5 dakika kadar pişirelim. Ve suyunu süzelim.
- Sosu için tavaya zeytinyağını koyalım.
- Rendelenmiş sarımsağı ilave edip biraz kavuralım ve üzerine salçaları karabiber ve pulbiberi ekleyelim.
- Suyla sosu biraz açalım ve köfteyle buluşturalım.
- Üzerine kıyılmış maydanoz ile servis edelim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder