Fellah Köftesi (Asla Dağılmaz Tam Ölçü) Tarifi

 

Malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 2.5 su bardağı sıcağa yakın su
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Haşlama yapmak için

  • 1.5 litre su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon tuzu

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • İnce kıyılmış maydanoz

    Nasıl Yapılır?

  • Köftelik bulguru ve irmiği sıcağa yakın suyla ıslatalım.
  • Üzerini kapatıp 20 dakika bekleyelim.
  • Üzerine yumurta salça un ve tuzu ilave edip 5 dakika yoğuralım. Macun gibi yumuşak bir kıvam olmalı. Kıvamına göre gerekirse ılık su ekleyebilirsiniz.
  • Yanımıza bir kase ılık su alalım.
  • Hamurdan küçük bilye kadar parçalar koparıp yuvarlayıp küçük parmağımızla ortasına bastırıp oyuk şekli verelim.
  • Genişçe az unladığımız bir tepsiye dizelim.
  • Tamamı bittiğinde geniş bir tencerede su kaynatalım.
  • İçerisine bir çay kaşığı tuz ve bir çay kaşığı limon tuzu ilave edelim.
  • Köfteleri suya atalım. 5 dakika kadar pişirelim. Ve suyunu süzelim.
  • Sosu için tavaya zeytinyağını koyalım.
  • Rendelenmiş sarımsağı ilave edip biraz kavuralım ve üzerine salçaları karabiber ve pulbiberi ekleyelim.
  • Suyla sosu biraz açalım ve köfteyle buluşturalım.
  • Üzerine kıyılmış maydanoz ile servis edelim afiyet olsun 

Yorumlar