Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 3 -3.5 su bardağı un
- 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 3 kaşık pekmez
- 1 kahve fincanı su
Nasıl Yapılır?
- Un kabartma tozu ve mahlep haricindeki malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım. Güzelce karıştıralım. Un mahlep ve kabartma tozunuda ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp güzelce yoğuralım.
- Susamı tavada kavuralım. Kenara alalım. 1 fincan su ve 2 kaşık pekmezi karıştıralım. Hamurumuza şekil verip önce pekmezli suya sonrada susama bulayalım. Ben yarısını susamsız yaptım.
- Susamsızların üzeri için 1 kaşık pekmezle yumurta sarısını karıştıralım. Simitlerin üzerine sürüp çörek otu serpelim.
- 180 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder