27 Ocak 2023 Cuma

Kandil Simidi Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 3 -3.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 su bardağı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 3 kaşık pekmez
  • 1 kahve fincanı su

    Nasıl Yapılır?

  • Un kabartma tozu ve mahlep haricindeki malzemelerimizi yoğurma kabımıza alalım. Güzelce karıştıralım. Un mahlep ve kabartma tozunuda ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıp güzelce yoğuralım.
  • Susamı tavada kavuralım. Kenara alalım. 1 fincan su ve 2 kaşık pekmezi karıştıralım. Hamurumuza şekil verip önce pekmezli suya sonrada susama bulayalım. Ben yarısını susamsız yaptım.
  • Susamsızların üzeri için 1 kaşık pekmezle yumurta sarısını karıştıralım. Simitlerin üzerine sürüp çörek otu serpelim.
  • 180 derecede kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder