29 Ocak 2023 Pazar

Kremalı Sebze Çorbası (Harika Bir Lezzet) Tarifi

 

Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet kapya biber
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik bezelye
  • 1,5 litre kadar sıcak su
  • 1 kutu krema (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber
  • 1 avuç kıyılmış dereotu

    Nasıl Yapılır?

  • Uygun tencereye sıvı yağı alın ve minik minik doğradığınız soğan ile sarımsakları kavurun.
  • Sonra minik küpler halinde doğranmış havucu ekleyin ve 2-3 dk daha kavurun.
  • Ardından yine minik doğradığınız patates ve kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ununu ekleyin ve karıştırın.
  • Sonra bezelyeyi ve sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra orta ateşte arada bir karıştırarak sebzeler diriliğini yitirene kadar pişirin.
  • Sebzeler piştikten sonra kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
  • Tuzunu, karabiberi ve dereotunu ekleyin 4-5 dk daha kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder