Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet kapya biber
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağından 1 parmak eksik bezelye
- 1,5 litre kadar sıcak su
- 1 kutu krema (200 ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 avuç kıyılmış dereotu
Nasıl Yapılır?
- Uygun tencereye sıvı yağı alın ve minik minik doğradığınız soğan ile sarımsakları kavurun.
- Sonra minik küpler halinde doğranmış havucu ekleyin ve 2-3 dk daha kavurun.
- Ardından yine minik doğradığınız patates ve kapya biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
- Ununu ekleyin ve karıştırın.
- Sonra bezelyeyi ve sıcak suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Kaynadıktan sonra orta ateşte arada bir karıştırarak sebzeler diriliğini yitirene kadar pişirin.
- Sebzeler piştikten sonra kremayı ekleyin ve bir taşım daha kaynatın.
- Tuzunu, karabiberi ve dereotunu ekleyin 4-5 dk daha kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder