Kırpık Börek 2 Adet Yufka İle 8 Kişilik Börek Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 100 gr kadar beyaz peynir
  • Az tuz
  • 1 tutam maydanoz

İçi için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Kızartmak için;

  • Az sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • Yufkaları ikiye katlayıp rulo şeklinde sarıp ince şeritler halinde kesin.
  • Ayrı derin bir kaseye yumurta,süt, sıvı yağ ekleyip karıştırın.
  • Üzerine ezilmiş peyniri, doğranmış maydanoz ve az tuz ekleyip karıştırın.
  • Kestiğiniz yufkaları ekleyip iyice karıştırın. Tavaya az sıvı yağ alın tavayı kızdırın.
  • Yufkalı harcın yarısını tavaya koyup yayın.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup harcın kalan yarısını da üzerine koyup yayıp düzeltin.
  • Kısık ateşte kızarana kadar bir tarafını pişirin.
  • Kızarınca ters çevirip kızartın.
  • Servis tabağına alın dilimleyip servis yapın afiyet olsun.

Yorumlar