Malzemeler
- 2 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 100 gr kadar beyaz peynir
- Az tuz
- 1 tutam maydanoz
İçi için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Kızartmak için;
- Az sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Yufkaları ikiye katlayıp rulo şeklinde sarıp ince şeritler halinde kesin.
- Ayrı derin bir kaseye yumurta,süt, sıvı yağ ekleyip karıştırın.
- Üzerine ezilmiş peyniri, doğranmış maydanoz ve az tuz ekleyip karıştırın.
- Kestiğiniz yufkaları ekleyip iyice karıştırın. Tavaya az sıvı yağ alın tavayı kızdırın.
- Yufkalı harcın yarısını tavaya koyup yayın.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyup harcın kalan yarısını da üzerine koyup yayıp düzeltin.
- Kısık ateşte kızarana kadar bir tarafını pişirin.
- Kızarınca ters çevirip kızartın.
- Servis tabağına alın dilimleyip servis yapın afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder