Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 1 su bardağı soğuk süt
Kreması için:
- 1 lt süt
- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 100 gram çikolata
- 1 paket vanilya
Nasıl Yapılır?
- Keki için:Yumurta ve şekeri beyazlayıncaya kadar çırpın.
- Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edin un kakao kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek güzelce karıştırın karışımı yağlanmış bir büyük borcama dökün.
- Döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
- Kreması için:Süt un nişasta şeker ve kakaoyu tencereye alın ve karıştırın ocağa alıp karıştırarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Pişen kremayı ocaktan alıp üzerine çikolata ve vanilyayı ekleyip karıştırarak eritin.
- Fırından çıkan ılıyan keki 1 su bardağı süt ile ıslatın ılık iken üzerine sıcak muhallebiyi dökün ve yayın soğuduktan sonra üzerine bir paket kakaolu bisküvi yi robotta çekip.
- Kremanın üzerine serpin.Deniycek olanlara şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder