Lokanta Usulü Mor Lahana Turşusu (2 Günde Hazır) Tarifi

 

Malzemeler

  • 1 mor lahana (1-1,5 kilo civarı )
  • 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 küçük limonun suyu veya yarım orta boy
  • 2 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sirke (Üzüm, elma farketmez)

    Nasıl Yapılır?

  • Lahananın dış yapraklarını 1-2 kat soyup güzelce yıkayın.
  • Büyük bir tepsinin içine sap kısmı hariç tamamını incecik bir soyacak yardımıyla doğrayın. Dilim rende varsa daha iyi.
  • Üzerine kaya tuzu ve limon suyu gezdirip elinizle güzelce ovalaştırın. Bu işlemi rengi tamamen değişip sulanmaya başlayana kadar devam edin (2-3 dakika)
  • Kavanozlara doldurun ne çok sıkı ne çok rahat, su ve sirke bir kapta karıştırıp kavanozlara pay edin.
  • Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin, ertesi gün sonra yine normale çevirin.
  • Toplamda 2 güne turşunuz hazır. İster sade ister salata ve yemeklere kullanabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 

Yorumlar