Malzemeler
- 1 mor lahana (1-1,5 kilo civarı )
- 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 küçük limonun suyu veya yarım orta boy
- 2 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sirke (Üzüm, elma farketmez)
Nasıl Yapılır?
- Lahananın dış yapraklarını 1-2 kat soyup güzelce yıkayın.
- Büyük bir tepsinin içine sap kısmı hariç tamamını incecik bir soyacak yardımıyla doğrayın. Dilim rende varsa daha iyi.
- Üzerine kaya tuzu ve limon suyu gezdirip elinizle güzelce ovalaştırın. Bu işlemi rengi tamamen değişip sulanmaya başlayana kadar devam edin (2-3 dakika)
- Kavanozlara doldurun ne çok sıkı ne çok rahat, su ve sirke bir kapta karıştırıp kavanozlara pay edin.
- Kapaklarını sıkıca kapatıp ters çevirin, ertesi gün sonra yine normale çevirin.
Toplamda 2 güne turşunuz hazır. İster sade ister salata ve yemeklere kullanabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder