Malzemeler
- 600 gram kültür mantarı
- 3 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 adet sivri biber
- 2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- Tuz
Nasıl Yapılır?
- Mantarları soyup küp küp biraz iri olacak şekilde keselim yıkayalım.
- Derin tencere içerisinde mantarları yarım saat kadar kaynatalım.
- Mantarlar kaynarken tavamıza sıvı yağımızı koyalım ve soğanları yan yan doğrayalım kısık ateşte kavuralım.
- Salçayı ekleyip kavuralım.
- Mantarları süzelim yıkayalım ve soğanın üstüne ilave edelim baharatları ve tuzu attıktan sonra 5 dakika daha kavuralım.
- Sotemiz hazır 😉.Afiyet olsuunn
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder