Malzemeler
- 6 adet patates
- 200 gram kıyma
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber
- Yarım kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
Kızartmak için:
- Sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri soyalım ve yıkayıp içini tatlı kaşığı yardımı ile oyalım. Uygun bir tavaya sıv yağ ekleyelim. Kızdırılmış yağda patatesleri arkalı önlü hafif kızartıp mutfak peçetesine alalım.
- Uygun bir tavaya kıymayı alıp kavuralım.
- Üzerine sıvı yağ, doğranmış soğan ,sarımsak ve biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Doğradığımız domatesi ekleyip bir tur çevirelim ve salçayı ekleyip kavuralım.
- Baharatları ekleyip karıştıralım.
- Doğranmış maydanozu ilave edelim ve karıştırıp ocaktan alalım.
- Fırın kabına aldığımız patateslerin içini iç harçla dolduralım.
- Salçayı suyla karıştırıp patateslerin üzerine gezdirelim.
- Yağlı kağıtı ıslatıp üzerine örtelim.
- Önceden ısıtılmış 1800 derece fırında 35- 40 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Not: patatesiniz büyükse ortadan enlemesine kesip içini oyun.
Ben yanına pirinç pilavı yaptım yanına birde çacık muhteşem oluyor. Sizlerede fikir olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder