Patates Karnıyarık Tarifi

 

Malzemeler

  • 6 adet patates
  • 200 gram kıyma
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • Yarım kapya biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos için:

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su

Kızartmak için:

  • Sıvı yağ

     Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri soyalım ve yıkayıp içini tatlı kaşığı yardımı ile oyalım. Uygun bir tavaya sıv yağ ekleyelim. Kızdırılmış yağda patatesleri arkalı önlü hafif kızartıp mutfak peçetesine alalım.
  • Uygun bir tavaya kıymayı alıp kavuralım.
  • Üzerine sıvı yağ, doğranmış soğan ,sarımsak ve biberi ekleyip kavurmaya devam edelim.
  • Doğradığımız domatesi ekleyip bir tur çevirelim ve salçayı ekleyip kavuralım.
  • Baharatları ekleyip karıştıralım.
  • Doğranmış maydanozu ilave edelim ve karıştırıp ocaktan alalım.
  • Fırın kabına aldığımız patateslerin içini iç harçla dolduralım.
  • Salçayı suyla karıştırıp patateslerin üzerine gezdirelim.
  • Yağlı kağıtı ıslatıp üzerine örtelim.
  • Önceden ısıtılmış 1800 derece fırında 35- 40 dakika patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
  • Not: patatesiniz büyükse ortadan enlemesine kesip içini oyun.

    Ben yanına pirinç pilavı yaptım yanına birde çacık muhteşem oluyor. Sizlerede fikir olsun

Yorumlar