Portakallı Revani Tarifi

 

Malzemeler

Şerbeti için:

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 büyük boy portakal kabuğu rendesi

Kekin üzerine:

  • 1 su bardağı portakal suyu

Süslemek için :

  • Portakal
  • Toz fıstık

    Nasıl Yapılır?

  • Önce şerbeti yapılır soğusun.
  • Uygun bir tencereye su şeker alınır karıştırarak şekeri eritilir 1 dilim limon eklenir kaynamaya bırakılır.
  • Keki için uygun bir kaba yumurta kırılır çırpılır şeker ilave edilir rengi açılana kadar çırpılır.
  • Sıvılar eklenir çırpılır, unla birlikte kabartma tozu elenerek eklenir, irmik, vanilya, yıkanıp kurulanan rendelenen portakal kabuğu da eklenip karıştırılır yağlanmış tepsiye dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkan tepsinin üzerine portakal suyu eşit şekilde gezdirilir.
  • Soğuyan şerbeti sıcak kekin üzerine eşit şekilde dökülür istenilen şekilde süslenir.
  • Deneyenlere afiyet olsun çok hafif ferahlatıcı tatlı mis 💯gibi nefis 🍊 portakal kokulu ⚘.

    Tepsi ölçüsü:

    35 cm borcam

    Çay bardağı:125 ml

    Su bardağı ölçüsü: 250 ml

Yorumlar