Malzemeler
- 3 dal pırasa
 - 3 tane soğan
 - 1 yemek kaşığı biber salçası
 - 1 su bardağı su
 - Zeytinyağ
 - Tuz
 - Karabiber
 - Pul biber
 
Üzeri için;
- Yoğurt
 - Zeytinyağ
 - Pul biber
Nasıl Yapılır?
 - Soğanı küçük doğrayıp yağda kavuralım.
 - İçerisinde salça karabiber pul biber ekleyip karıştıralım.
 - İçerisine doğranmış pırasaya ekleyip kavuralım 3 dakika sonra suyu ekleyip ağzını kapatalım suyu bitince pişmiştir.
 - Sosu için; zeytinyağı kızartalım altını kapatıp içerisine pul biber ekleyip karıştıralım.
 - Servis tabağına pırasayı alalım, üzerine yoğurt ile yağ ekleyip, servis edelim. Afiyet olsun.
 
Not:pırasa tadı yoğun olsun isterseniz soğanı 1 tane de kullanabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder