Malzemeler
- 3 dal pırasa
- 3 tane soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- Zeytinyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Üzeri için;
- Yoğurt
- Zeytinyağ
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Soğanı küçük doğrayıp yağda kavuralım.
- İçerisinde salça karabiber pul biber ekleyip karıştıralım.
- İçerisine doğranmış pırasaya ekleyip kavuralım 3 dakika sonra suyu ekleyip ağzını kapatalım suyu bitince pişmiştir.
- Sosu için; zeytinyağı kızartalım altını kapatıp içerisine pul biber ekleyip karıştıralım.
- Servis tabağına pırasayı alalım, üzerine yoğurt ile yağ ekleyip, servis edelim. Afiyet olsun.
Not:pırasa tadı yoğun olsun isterseniz soğanı 1 tane de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder