Malzemeler
- Yarım türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı biber salçası
- 6 su bardağı su
- Yarım bağ maydanoz
- Tuz
- Nane
- Tozbiber
- Kekik
- 1,5 çay bardağı arpa şehriye
Nasıl Yapılır?
- Tencereye sıvı yağ, un alınır, unun kokusu çıkana kadar kavrulur, un kavrulunca biber salçası eklenir, güzelce karıştırılır, suyu azar azar verilip bir yandan da karıştırılır.
- Su kaynamaya başlayınca yemeklik doğranmış maydanoz ve arpa şehriye eklenir, şehriye pişene kadar kaynatılır, damak tadınıza göre tuz, baharatlar eklenip karıştırılır, sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder