Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kabak
- 2.5 su bardağı şeker
Üzeri için
- Ceviz veya istediğinizle süsleyebilirsiniz
Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabakları soyup yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar haline getirelim.
- Geniş bir tencereye kabakların soyulan tarafını tencerenin tabanına güzelce yerleştirelim.
- Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde serpelim şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp veya çoğaltabiliriz.
- Kapağını kapatıp sabaha kadar bekleyelim sabah kabaklar iyice suyunu bırakacak.
- Hemen ocağa koymayalım o şekilde üç dört saat daha bekletelim hem çabuk pişiyor hemde rengi koyu oluyor.
- Daha sonra önce yüksek ateşde kaynayana kadar bekleyelim.
- Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
- Kabaklar pişince kapağını hiç açmayalım kendi soğuduktan sonra servis yapalım aksi takdirde dağılabilir.
- Üzerine ceviz yada fıstıkları veya hindisdan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder