Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi

 

Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo kabak
  • 2.5 su bardağı şeker

Üzeri için

  • Ceviz veya istediğinizle süsleyebilirsiniz

    Rengiyle Tadıyla (Lokum Kabak Tatlası) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kabakları soyup yıkadıktan sonra istediğiniz büyüklükte parçalar haline getirelim.
  • Geniş bir tencereye kabakların soyulan tarafını tencerenin tabanına güzelce yerleştirelim.
  • Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde serpelim şeker miktarını damak zevkinize göre azaltıp veya çoğaltabiliriz.
  • Kapağını kapatıp sabaha kadar bekleyelim sabah kabaklar iyice suyunu bırakacak.
  • Hemen ocağa koymayalım o şekilde üç dört saat daha bekletelim hem çabuk pişiyor hemde rengi koyu oluyor.
  • Daha sonra önce yüksek ateşde kaynayana kadar bekleyelim.
  • Daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz.
  • Kabaklar pişince kapağını hiç açmayalım kendi soğuduktan sonra servis yapalım aksi takdirde dağılabilir.
  • Üzerine ceviz yada fıstıkları veya hindisdan ceviziyle süsleyerek servis yapabilirsiniz afiyet olsun.

Yorumlar