Susamlı Cevizli Kurabiye Favoriniz Olacak Yedikçe Yiyesiniz Gelecek Tarifi

 

Malzemeler

  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • Bir tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı kavrulmuş susam
  • 1 çay bardağı ceviz içi çekilmiş

Üzeri için;

  • 120 gram sütlü çikolatalı tablet benmari usulü eritilmiş.

    Nasıl Yapılır?

  • Önce susamı bir tavaya alıp sürekli karıştırarak kavurun. Soğumaya bırakın.
  • Yumuşamis tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın sıvı yağı ekleyip karıştırın.
  • Susam ve ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  • Soğumuş susamı iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın.
  • Güzelce yoğurun.
  • Resimdeki gibi şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerini büyük çatalla çizerek şekil verin.
  • 180 derece fırında 25 dakika biraz kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  • Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin uç kısmını çikolataya bandirip tekrar yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Hepsini bu şekil yapıp buzdolabına koyup 1 saat kadar donmasini bekleyin. Kurabiyeler hazır servis tabağına alın servis yapın.

Yorumlar