Malzemeler
- 125 gram tereyağı veya margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı nişasta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- Bir tutam tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı kavrulmuş susam
- 1 çay bardağı ceviz içi çekilmiş
Üzeri için;
- 120 gram sütlü çikolatalı tablet benmari usulü eritilmiş.
Nasıl Yapılır?
- Önce susamı bir tavaya alıp sürekli karıştırarak kavurun. Soğumaya bırakın.
- Yumuşamis tereyağı veya margarini yoğurma kabına alın sıvı yağı ekleyip karıştırın.
- Susam ve ceviz hariç diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Soğumuş susamı iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın.
- Güzelce yoğurun.
- Resimdeki gibi şekil verip yağlı kağıt serili tepsiye dizin üzerini büyük çatalla çizerek şekil verin.
- 180 derece fırında 25 dakika biraz kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
- Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Soğuyan kurabiyelerin uç kısmını çikolataya bandirip tekrar yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Hepsini bu şekil yapıp buzdolabına koyup 1 saat kadar donmasini bekleyin. Kurabiyeler hazır servis tabağına alın servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder