Tadı Damağınızda Kalacak Kadayıf Dolması Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım kilo yaş kadayıf
  • Yeteri kadar ceviz
  • 3-4 tane yumurta

Şerbet için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Kızartmak için;

  • Yarım litre sıvı yağ

    Nasıl Yapılır?

  • İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. 3 su bardağı şeker ,3 su bardağı suyu yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.
  • İçine birkaç damla limon sıkıyoruz.
  • 5 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbet mutlaka soğuk olmalı.
  • Kadayıftan parçalar koparıp uzunlamasına açıyoruz.
  • Bir kenarına kırılmış cevizden koyup sarıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurtayı iyice çırpıyoruz.
  • Sardığımız kadayıfları yumurtaya bulayıp sıvı yağda kızartıyoruz.
  • Kızaran tatlılarımızı soğuk şerbetle buluşturuyoruz.
  • Afiyet olsun.

Yorumlar