Malzemeler
- Yarım kilo yaş kadayıf
- Yeteri kadar ceviz
- 3-4 tane yumurta
Şerbet için:
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon
Kızartmak için;
- Yarım litre sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- İlk önce şerbeti hazırlıyoruz. 3 su bardağı şeker ,3 su bardağı suyu yaklaşık 15 dakika kaynatıyoruz.
- İçine birkaç damla limon sıkıyoruz.
- 5 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. Şerbet mutlaka soğuk olmalı.
- Kadayıftan parçalar koparıp uzunlamasına açıyoruz.
- Bir kenarına kırılmış cevizden koyup sarıyoruz.
- Ayrı bir kapta yumurtayı iyice çırpıyoruz.
- Sardığımız kadayıfları yumurtaya bulayıp sıvı yağda kızartıyoruz.
- Kızaran tatlılarımızı soğuk şerbetle buluşturuyoruz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder