27 Ocak 2023 Cuma

Un Çorbasi (İlik Suyuna) Tarifi

 

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı ilik suyu veya tavuk suyu
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Tereyağı
  • Nane
  • Pul biber

    Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle unumuzu zeytinyağında 5 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
  • Ardından minik doğradığımız ve tuzla ezdiğimiz sarımsağımızı ve baharatlatalarımızı ekliyoruz.
  • Üzerine soğuk suyumuzu ve ilik suyumuzu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.
  • Kokusunu çıkana kadar birkaç dakika kaynatıp altını kapatabiliriz.
  • Üzerine tereyağında yaktığımız nane ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder