Malzemeler
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı su
- 1 su bardağı ilik suyu veya tavuk suyu
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay kaşığı zerdeçal
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için;
- Tereyağı
- Nane
- Pul biber
Nasıl Yapılır?
- Öncelikle unumuzu zeytinyağında 5 dakika kadar kısık ateşte kavuruyoruz.
- Ardından minik doğradığımız ve tuzla ezdiğimiz sarımsağımızı ve baharatlatalarımızı ekliyoruz.
- Üzerine soğuk suyumuzu ve ilik suyumuzu ekleyip sürekli karıştırarak kaynatıyoruz.
- Kokusunu çıkana kadar birkaç dakika kaynatıp altını kapatabiliriz.
- Üzerine tereyağında yaktığımız nane ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder