Körili Tavuk (Thai Curry Chicken) Tarifi İçin Malzemeler
- 600 gram tavuk göğsü
- 250 gram mantar
- 100 gram çalı fasulyesi
- 100 gram brokoli
- 1 adet kabak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet havuç
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı köri
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 100 ml domates püresi
- 400 ml hindistancevizi sütü (yada kremada kullanabilirsiniz)
- Karabiber
- Tuz
Körili Tavuk (Thai Curry Chicken) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp derin bir tavada yağ ile birlikte kavurun.
- Sebzeleri yıkayıp, doğrayın. Fasulyeleri ortadan iki veya üçe bölün.
- Sebzeleri tavuğa ilave edip karıştırın ve orta ateşte kapağı kapalı yaklaşık 10 dakika pişirin.
- Son olarak salça, domates püresi, hindistancevizi sütü ve baharatlarıda ekleyip karıştırın ve kısık ateşte 5-10 dakika daha pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder