Patatesli Tahinli Meze Tarifi İçin Malzemeler
- 5 büyük patates (patatesin suyunu dökmeyin, ezerken lazım olacak)
- 2 yemek kaşığı tahin
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
- 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karabiber
- Limon tuzu (patatesin kaynamış suyuyla eritin)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı kızdırılmış sıvıyağ
Patatesli Tahinli Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patatesi soyun, yıkayın ve tencerede üstünü geçecek şekilde su ekleyip kaynatın.
- Patesin kaynar suyundan alıp ,limon tuzunu bir bardağın içinde eritin.
- Patatesler iyice yumsayınca, bir tabağa alın. Patatesin suyunu dökmeyin!
- Tahini, ezilmiş sarımsağı, limonlu suyu, baharatları ekleyip bir çatalla ezin.
- Bu işlemi yaparken, patatesler daha kolay ezilmesi için ve püre kıvamı alana denk, ayırdığımız patates suyundan katıp karıştırın.
- Püre haline gelen patatesi, çatalla sekil vererek tabağa yayın. Üstüne pulbiber katın ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
- Bir küçük tavada sıvı yağı iyice kızdırıp, pürenin üzerine dağıtın. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder