Patatesli Tahinli Meze Tarifi

 

Patatesli Tahinli Meze Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 büyük patates (patatesin suyunu dökmeyin, ezerken lazım olacak)
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı tuz
  • 1/4 (çeyrek) tatlı kaşığı karabiber
  • Limon tuzu (patatesin kaynamış suyuyla eritin)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı kızdırılmış sıvıyağ

    Patatesli Tahinli Meze Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesi soyun, yıkayın ve tencerede üstünü geçecek şekilde su ekleyip kaynatın.
  • Patesin kaynar suyundan alıp ,limon tuzunu bir bardağın içinde eritin.
  • Patatesler iyice yumsayınca, bir tabağa alın. Patatesin suyunu dökmeyin!
  • Tahini, ezilmiş sarımsağı, limonlu suyu, baharatları ekleyip bir çatalla ezin.
  • Bu işlemi yaparken, patatesler daha kolay ezilmesi için ve püre kıvamı alana denk, ayırdığımız patates suyundan katıp karıştırın.
  • Püre haline gelen patatesi, çatalla sekil vererek tabağa yayın. Üstüne pulbiber katın ve ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
  • Bir küçük tavada sıvı yağı iyice kızdırıp, pürenin üzerine dağıtın. Sıcak servis yapın.

Yorumlar