Pırasa Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet pırasa
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Karabiber
- Nane
- Tuz
- Sumak
- 1 yemek kaşığı un
Pırasa Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pırasaları yıkayıp doğrayın kaynayan suya atıp 5 dakika haşlayın.
- Diğer taraftan uygun bir tavada soğanı, sarımsağı soteleyip sırayla salçayı, pirinci, baharatları ekleyelim.
- Biraz kavurduktan sonra hazır olan yaprakları açıp iç harcından koyarak kapatalım ve kenarlarını una bulayalım.
- Kalan yaprakları tencerenin altına koyabilirsiniz yanmaması için.
- Tüm pırasaları tencereye dizince üzerini bir parmak geçecek kadar salçalı su ekleyelim kısık ateşte pişirelim afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder