Bulgurlu Taze Fasulye Diblesi Tarifi

 

Bulgurlu Taze Fasulye Diblesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı doğranmış taze fasulye
  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşı tereyağı
  • Tuz ve toz kırmızı biber
  • 1 su bardağı bulgur için 2 su bardağı sıcak su ( dört su bardağı su )

Bardak ölçülü 200 ml          

Bulgurlu Taze Fasulye Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Taze fasulyeyi tencereye koyup üzerini geçene kadar su koyup on dakika haşlayalım.
  2. Soğanı yemeklik doğrayalım ,yapışmaz tencereye koyalım.
  3. Yağımızı da koyup soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım.
  4. Küçük doğradığımız kapya biberleri de koyup bir iki dakika kavuralım.
  5. Haşladığımız fasulyeyi ilave edelim ,yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber ilave edelim ,tuzu kendi damak zevkinize göre atın .
  6. Kabukları soyulmuş küp küp doğradığımız domatesleri de koyup bir iki dakika karıştıralım.
  7. Yıkadığımız bulguru da koyup güzel kavuralım.
  8. 4 su bardağı sıcak suyumuzu da koyup karıştıralım.
  9. Tenceremizin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekince ocağı kapatalım dinlendirip servis edelim.

Yorumlar