Bulgurlu Taze Fasulye Diblesi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı doğranmış taze fasulye
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- 1 adet büyük kuru soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşı tereyağı
- Tuz ve toz kırmızı biber
- 1 su bardağı bulgur için 2 su bardağı sıcak su ( dört su bardağı su )
Bardak ölçülü 200 ml
Bulgurlu Taze Fasulye Diblesi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Taze fasulyeyi tencereye koyup üzerini geçene kadar su koyup on dakika haşlayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım ,yapışmaz tencereye koyalım.
- Yağımızı da koyup soğanlar yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Küçük doğradığımız kapya biberleri de koyup bir iki dakika kavuralım.
- Haşladığımız fasulyeyi ilave edelim ,yarım tatlı kaşığı toz kırmızı biber ilave edelim ,tuzu kendi damak zevkinize göre atın .
- Kabukları soyulmuş küp küp doğradığımız domatesleri de koyup bir iki dakika karıştıralım.
- Yıkadığımız bulguru da koyup güzel kavuralım.
- 4 su bardağı sıcak suyumuzu da koyup karıştıralım.
- Tenceremizin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte suyunu çekince ocağı kapatalım dinlendirip servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder