Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ ( oda sıcaklığında)
- 1 adet yumurta beyazı
- 7 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağına yakın un
Süslemek için;
- 80 gram bitter çikolata
- 40 gram beyaz çikolata
Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm malzemeleri bir kaba akıp karıştırın.
- Üzerine unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin.
- Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
- Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın.
- Kare bir kalıp ile keserek şekil verin.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 12-15 dakika arası pişirin.
- Soğuyunca benmari usulü eritilmiş çikolataya bir kısmını batırın.
- Beyaz çikolata ile de şekil verin. Biraz buzdolabında dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder