30 Mart 2023 Perşembe

Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi

 

Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ ( oda sıcaklığında)
  • 1 adet yumurta beyazı
  • 7 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağına yakın un

Süslemek için;

  • 80 gram bitter çikolata
  • 40 gram beyaz çikolata

    Çikolata Kaplı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Un hariç tüm malzemeleri bir kaba akıp karıştırın.
  • Üzerine unu eleyerek yavaş yavaş ekleyin.
  • Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamuru iki yağlı kağıt arasında merdane ile açın.
  • Kare bir kalıp ile keserek şekil verin.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 12-15 dakika arası pişirin.
  • Soğuyunca benmari usulü eritilmiş çikolataya bir kısmını batırın.
  • Beyaz çikolata ile de şekil verin. Biraz buzdolabında dinlendirip afiyetle yiyebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder