Etli Kuru Dolma Tarifi

 

Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım dizi kuru patlıcan
  • Yarım dizi kuru biber
  • 2 tane iri soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 250 gram kıyma
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1 kaşık domates salçası
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 kaşık tereyağ
  • 1 büyük çay bardağı zeytinyağ (göz kararı)
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Tuz
  • 500 gr pirzola (kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)

    Etli Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları önce haşlıyoruz, biberleri yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  • Sonra içini hazırlayalım, pirinçi yıkayıp geniş bir kaba alıyoruz içine kıymayı, incecik kıydığımız doğanı, sarımsağı, salçayı, baharatları, yağını, ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  • Bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz tencerenin dibine pirzolalari diziyoruz tuz ekliyoruz.
  • Patlıcanları doldurup pirzolaların üzerine diziyoruz .
  • Sonra biberleri doldurup onuda diziyoruz.
  • Tencereyi ocağa koyup etler kızarıncaya kadar suyunu koymuyoruz (etler kızarınca cızır cızır ses çıkarıyor. )
  • Suyunu koyup orta ateşte pişiriyoruz.
  • Uygun bir fırın kabına ters çeviriyoruz eğer etler istediğimiz gibi kızarmadıysa fırının kızartma ayarında üst rafta etleri kızartın. Afiyet olsun.

Yorumlar