Etli Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım dizi kuru patlıcan
- Yarım dizi kuru biber
- 2 tane iri soğan
- 2 diş sarımsak
- 250 gram kıyma
- 1 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 kaşık tereyağ
- 1 büyük çay bardağı zeytinyağ (göz kararı)
- Yarım demet maydanoz
- 1 çay kaşığı karabiber, pul biber, kimyon
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı sumak
- Tuz
- 500 gr pirzola (kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz)
Etli Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları önce haşlıyoruz, biberleri yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Sonra içini hazırlayalım, pirinçi yıkayıp geniş bir kaba alıyoruz içine kıymayı, incecik kıydığımız doğanı, sarımsağı, salçayı, baharatları, yağını, ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Bütün malzemeleri iyice karıştırıyoruz tencerenin dibine pirzolalari diziyoruz tuz ekliyoruz.
- Patlıcanları doldurup pirzolaların üzerine diziyoruz .
- Sonra biberleri doldurup onuda diziyoruz.
- Tencereyi ocağa koyup etler kızarıncaya kadar suyunu koymuyoruz (etler kızarınca cızır cızır ses çıkarıyor. )
- Suyunu koyup orta ateşte pişiriyoruz.
- Uygun bir fırın kabına ters çeviriyoruz eğer etler istediğimiz gibi kızarmadıysa fırının kızartma ayarında üst rafta etleri kızartın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder