Etli Ve Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Et kısmı için malzemeler:
- 1 kilo dana eti
- 1 litre sıcak su
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Bir fiske karabiber
- Bir fiske pul biber
- Bir fiske tuz
️️️Şehriye pilavı için malzemeler:
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 adet kırmızı soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Bir fiske karabiber – tuz
- 3-4 su bardağı etin salçalı suyu ( kontröllü ekleyin)
240 ml bardak ölçüm
Etli Ve Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tencerenizi kızdırın. Sonra sıvı yağını döküp etlerin iki tarafını kızartın.
- Üzerine domates salçası, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyin.
- En son 1 litre sıcak su ekleyip, orta ateşte haşlayın. Gerekirse su ekleyin.
- Pişen etin salçalı suyunu süzün, kenarda bekletin, pilav yapımında kullanacağız.
- Pilav için: kapya biberi, yeşil biberi, soğanı minik minik doğrayın.
- Uygun tavaya tereyağını alın eritin.
- Sebzeleri 2-3 dk soteleyin.
- Ardından şehriyeyi ekleyip, şehriyeler hafif renk alana kadar kavurun.
- Ayırdığınız salçalı etin suyundan üzerine dökün.
- Sonrasında tuz ve karabiber ekleyin.
- En son üzerine etleri ilave edin.
- Kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
💖Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder