Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Etli Ve Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Etli Ve Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Et kısmı için malzemeler:

  • 1 kilo dana eti
  • 1 litre sıcak su
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir fiske karabiber
  • Bir fiske pul biber
  • Bir fiske tuz

️️️Şehriye pilavı için malzemeler:

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir fiske karabiber – tuz
  • 3-4 su bardağı etin salçalı suyu ( kontröllü ekleyin)

240 ml bardak ölçüm  

Etli Ve Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenizi kızdırın. Sonra sıvı yağını döküp etlerin iki tarafını kızartın.
  2. Üzerine domates salçası, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyin.
  3. En son 1 litre sıcak su ekleyip, orta ateşte haşlayın. Gerekirse su ekleyin.
  4. Pişen etin salçalı suyunu süzün, kenarda bekletin, pilav yapımında kullanacağız.
  5. Pilav için: kapya biberi, yeşil biberi, soğanı minik minik doğrayın.
  6. Uygun tavaya tereyağını alın eritin.
  7. Sebzeleri 2-3 dk soteleyin.
  8. Ardından şehriyeyi ekleyip, şehriyeler hafif renk alana kadar kavurun.
  9. Ayırdığınız salçalı etin suyundan üzerine dökün.
  10. Sonrasında tuz ve karabiber ekleyin.
  11. En son üzerine etleri ilave edin.
  12. Kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

💖Afiyet olsun 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?