Etli Ve Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

 

Etli Ve Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Et kısmı için malzemeler:

  • 1 kilo dana eti
  • 1 litre sıcak su
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir fiske karabiber
  • Bir fiske pul biber
  • Bir fiske tuz

️️️Şehriye pilavı için malzemeler:

  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 1 adet kırmızı soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Bir fiske karabiber – tuz
  • 3-4 su bardağı etin salçalı suyu ( kontröllü ekleyin)

240 ml bardak ölçüm  

Etli Ve Sebzeli Arpa Şehriye Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tencerenizi kızdırın. Sonra sıvı yağını döküp etlerin iki tarafını kızartın.
  2. Üzerine domates salçası, karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyin.
  3. En son 1 litre sıcak su ekleyip, orta ateşte haşlayın. Gerekirse su ekleyin.
  4. Pişen etin salçalı suyunu süzün, kenarda bekletin, pilav yapımında kullanacağız.
  5. Pilav için: kapya biberi, yeşil biberi, soğanı minik minik doğrayın.
  6. Uygun tavaya tereyağını alın eritin.
  7. Sebzeleri 2-3 dk soteleyin.
  8. Ardından şehriyeyi ekleyip, şehriyeler hafif renk alana kadar kavurun.
  9. Ayırdığınız salçalı etin suyundan üzerine dökün.
  10. Sonrasında tuz ve karabiber ekleyin.
  11. En son üzerine etleri ilave edin.
  12. Kapağı kapalı kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

💖Afiyet olsun 

Yorumlar