Gülüklü Çorba Tarifi

 

Gülüklü Çorba Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için

  • 200 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 adet küçük soğan

Diğer malzemeler;

  • 300 gram tavuk eti
  • 4 su bardağı su
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 1 adet domates rendesi veya sosu
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı biber salça
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Sıvı yağ

    Gülüklü Çorba Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etini 5 su bardağı suyla birlikte haşlanmaya bırakın.
  • Gülük adı verilen köfteler için kıyma, tuz, karabiber ve kırmızı biberi derin kasede yuğurun.
  • Nohut büyüklüğünde minik köfteler haline getirin. Sıvı yağı kızdırıp köfteleri kızartın.
  • Domatesi rendeleyin.Çorba için tereyağını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı tencerede kızdırın.
  • İncecik doğranmış soğanı ilave edin kavurun salçayı ilave edip kavurun.
  • Domates rendesini ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Haşladığınız tavuğun suyunu tencereye ekleyin.
  • Üzerine 3-4 bardak daha sıcak su ilave edip kaynamasını bekleyin.
  • Kaynayan çorbaya pirinç ve tuzu ekleyip 5 dakika daha kaynatın.
  • Ardından köfteleri, haşlanmış nohutu ve didiklenmiş tavuk etini ekleyin.
  • Bir taşım daha kaynattığınız çorbaya naneyi ve limon suyunu ekleyip ocaktan alın.
  • Ben nane koymayı unutmuşum.

    Ben köfteleri önceden yapıp buzluğa kaldırmıştım.

    Afiyet olsun.

Yorumlar