Kabak Tarator Tarifi İçin Malzemeler
- 3 orta boy kabak
- 1 tutam dereotu
- 2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- Tuz
Kabak Tarator Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce kabaklarımızı rendeleyelim. Suyunu sıkıp tavaya alalım.
- Üzerine zeytinyağını döküp arada karıştırarak yumuşayana kadar soteleyelim.
- Daha sonra sotelenen kabağı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Ardından bir kap içine koyup üzerine 2 yemek kaşığı ceviz ve ince kıyılmış dereotunu ekleyelim.
- Son olarak çırpılmış yoğurda rendelenmiş sarımsak ve tuz ilave edip karıştıralım.
- Tüm malzemeleri karıştıralım.
- Hazırladığımız kabak taratoru servis tabağına alalım.
- Buzdolabında 30 dk dinlenmeye bırakalım. (en üste isterseniz toz kırmızıbiberli yağ gezdirebilirsiniz).
- Ceviz ve dereotu ile süsleyip servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder